Kennis maken met First Nations - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Marco Faasse - WaarBenJij.nu Kennis maken met First Nations - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Marco Faasse - WaarBenJij.nu

Kennis maken met First Nations

Blijf op de hoogte en volg Marco

04 Juli 2005 | Canada, Ottawa

Vandaag heb ik een foto camera geleend, dus hierbij de eerst foto's uit Canada.

De afgelopen week zijn we voordurend bezig geweest met het inrichten van ons huis en het settelen. We zijn nu helemaal klaar en dus kunnen we aan de grote opdracht beginnen.
Zondag avond zijn we naar een dienst van de Vancouver Native Pentecostal Church geweest.
Toen we binnen kwamen kwam meteen Pr. Bruce van het podium om onst te verwelkomen. We hadden ons niet aangekodigd dus de verassing was des te groter.
Tijdens de dienst mochten wij naar voren om te getuigen. Dit was wel heel bijzonder om oog in oog te staan met zo'n 100 Native mensen. nadat de oudsten voor ons hebben gebeden en ons verwelkomt hadden, kregen we van een lieve zuster een hand gemaakt kruisje (zie foto) We kregen er allebij een om onze nek, heel officieel allemaal.

We waren heel erg geemotioneerd door deze ontvangst. We voelen ons zo welkom.
Tijdens de dienst werd er verteld van Ahousath, waar inmiddels al 50 zelfmoorden zijn genoteerd. Deze week stond er een artiken in een Vancouver krant met een foto van een Indiaans man op zijn knienen.
De Boodschap luidde : HELP ONS.Deze mensen zijn wanhopig en weten niet meer wat ze moeten doen, ze vragen om iemand die ze uit deze nachtmerrie kan verlossen. We zij zeker van plan om hier naar toe te gaan deze zomer!

We merken dat het een groot gebrek is dat we niet mobiel zijn. De buskaarten kunnen we niet blijven betalen.
We vragen jullie om mee te bidden voor een Auto, busje, of misschien wel een mobile home (een hele grote camper om in te wonen)
We hebben zowel leiding hierin nodig, maar zeker ook de middelen.

Deze week gaan we verdere contacten leggen met de mensen die nu onder de First Nations werken in Vancouver.
We gaan ook op zoek naar een manier van scholing voor de kinderen.

Vanaf volgende week zal er elke woensdag avond een bidstond bij ons thuis zijn.
We hebben hier grote verwachtingen van.

• 04 Juli 2005 - 08:00

Rosalien:

Hartelijke groeten vanuit de Passie in Rotterdam. God is goed!
    Wat een bemoedigende aankomst hebben jullie gehad. We geloven met jullie voor een auto/busje of mobile home!

• 04 Juli 2005 - 08:32

Henk Van Zon:

De bijbel zegt in Marcus; gelooft dat gij het ontvangen hebt en het zal geschiedden. Prijs de Here voor deze belofte!

Marco

We vertrokken om te leren van de indianen en te kijken hoe we ze kunnen helpen. Nu drie jaar later zijn we deel gaan worden van kerk voor op een reservaat in Saanichton. genaamd: Tsawout First Nations Indian Reserve Nr 2. Onze thuisgemeente is de Levend Woord Gemeente in Rotteram. Voorganger: Gerard de Groot. www.lwg.nl Onlanks hebben we een mobile home mogen kopen op het Tsarlip reservaat. Dit is zo'n 10 minuten van het Tsawout Reservaat vandaan.