Bewogen week - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Marco Faasse - WaarBenJij.nu Bewogen week - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Marco Faasse - WaarBenJij.nu

Bewogen week

Door: Marco Faasse

Blijf op de hoogte en volg Marco

08 December 2007 | Canada, Ottawa

Hallo allemaal,

Tja een bewogen week mag je wel zeggen.
Een vrouw uit onze gemeente is overleden. Zij had geen familie die iets wilde regelen dus heb ik alles zelf geregeld. Zware Job. Ook heb ik dus mijn eerste begrafenis en eerste uitvaart dienst geheel alleen gedaan. Ik voelde me heel erg gedragen en heb enorm veel fijne reacties gehad.
Tevens zijn er deze week elf native mensen gestorven, waarvan twee jongens rond de twintig, een van hen was net vader van een zoontje, Zij zijn tegen een boom gereden waardoor hun auto hun opslag heeft gedood.
Er heerst een rouw over het reservaat...
We gaan natuurlijk gewoon door het licht te zijn in deze duisternis.

Een pinkster gemeente heeft ons voor 600 dollar aan zondagsschool en kinderbijbel school materiaal voorzien. Zij wisten niet dat Margreet hiervoor aan het bidden was.

Het is bijna kerst vakantie. veel plaatsen op het eiland zijn al ingesneeuwd. Sommige reservaten zitten weken zonder stroom.

Dank jullie wel voor jullie betrokkenheid. We hopen weer snel een nieuwsbrief te maken hoor. Als er een onderwerp is dat jullie er in willen hebben...Laat het even weten!

Jullie betrokkenheid woord zeer gewaardeerd,

Haitska Sejem,

Marco en Margreet

• 08 December 2007 - 08:35

Henk En Ellen:

Zware omstandigheden dus. Ik ervaar door deze mail heen dat je moe bent. Neem dus ook je rust. God heeft ons niet voor niets een rustdag gegeven. Heel belangrijk voor ons lichaam. Heel belangrijk om het allemaal vol te houden. We zijn in gebed bij jullie.

• 09 December 2007 - 19:27

Henk Hempenius:

Hoi Marco,
    Hoewel we weten dat God jullie kracht en helper is bewonderen we jnullie toch. Zelf een begrafenis/crematie in Nederland achter de rug en dan in Canada.
    Jullie worden wel bemoedigd. Wees verzekerd van onze gebeden. Groet en zegen uit Rotterdam, Henk.

Marco

We vertrokken om te leren van de indianen en te kijken hoe we ze kunnen helpen. Nu drie jaar later zijn we deel gaan worden van kerk voor op een reservaat in Saanichton. genaamd: Tsawout First Nations Indian Reserve Nr 2. Onze thuisgemeente is de Levend Woord Gemeente in Rotteram. Voorganger: Gerard de Groot. www.lwg.nl Onlanks hebben we een mobile home mogen kopen op het Tsarlip reservaat. Dit is zo'n 10 minuten van het Tsawout Reservaat vandaan.